Putujte sigurno
011 40 37 870
I T A L I J A
   

Toskana i Cinque Terre

    sa obilaskom Firence,  Pize, Sijene, San Đimnjana

          

Toskana je  jedna od najromantičnijih regija Italije.Obiđite neke od najlepših gradova Toskane. Doživite remek dela Mikelanđela, Leonarda, Donatela, Makijavelija u Firenci, čuveni centralni trg gde se održava „palio“- trka konja u Sijeni, poznate tornjeve u San Điminjanu, čuveni gradić Luku. Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivijere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim.CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije i spokojnije. Vodimo Vas da i Vi doživite deo te bajke...  

Paket aranžman  / autobuski prevoz, avio prevoz, smeštaj i obilasci
Opis Termin putovanja Hotel  Ukupna cena po osobi
Proleće 02.05. – 06.05.2018. Hotel 3* 189 €

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cena iz tabele je u evrima.

PROGRAM  BROJ       5 dana / 3 noćenja                                                   AVION / BUS

OBILASCI:  Piza - Sijena – San Điminjano – Firenca - Cinque Terre

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan   BEOGRAD – PIZA - MONTEKATINI

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre zvanično objavljenog vremena poletanja aviona (proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona). Očekivano vreme poletanja je u 12:45 časova, let JU 3420. Čarter let sa kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Pizi u 14:25 časova. Po dolasku obilazak grada: Krivi toranj, Katedrala, krstionica, Kampo Mirakul. Slobodno vreme. Polazak za Montekatini, poznate italijanske banje. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. dan   MONTEKATINI– SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sijene, prelepog grada koji je smešten u tipično toskanskom predelu. Sijena, idealan za ljubitelje vina i prirode, je grad sa očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom, sa ogromnim kulturnim nasleđem, dok sam grad okružuju brojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: gradska kuća, katedrala u Sijeni, centralni trg (piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria de la Scala, prva bolnica u Evropi, crkva Sv.Domenika, u kojoj se nalaze glava i palac Sv.Katarine, zaštitnice Italije. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za San Điminjano (“Grad tornjeva“), utvrđen srednjovekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO- a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg - Duomo, crkva Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjevi... U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini.  Slobodno veče. Noćenje.

 1. dan  MONTEKATINI – FIRENCA -  MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska za Firencu. Po dolasku obilazak grada u  kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Razgledanje  znamenitosti ovog čuvenog  renesansnog gradak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici , most Vekio na reci Arno. Povratak u Montekatini. Noćenje.

 1. dan MONTEKATINI – LA SPECIA - CINQUE TERRE

Doručak. Napuštanje hotela. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na izlet Cinque Terre. Vožnja do luke La Specia (oko sat i dvadeset minuta) gde se
ukrcava na  voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka .Odlazak do najvećeg  naselja u okviru parka
Riomađore  (Riomaggiore) koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak   tvrđave, crkve. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora.Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve   Sv.Margarite antiohijske iz 13-og veka. Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna voznja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

 1. dan -  BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

(Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd - Piza(prevoznik Air Serbia-čarter let)
 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Montekatiniju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Piza)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • aerodromsku taksu koja iznosi  18 eura (cena je data na dan objavljivanja i podlozna je promeni)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 69 god.), 4 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.),  12 € (osobe od 70 – 84 god.)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatinuju (uvedena 01.01.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1,5 € po noćenju / po osobi.

 

                                         O P Š T E     I N F O R M A C I J E

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Sijena i San Điminjano - 30 € / 20 € deca,
 • Firenca - 25 € / 15 € deca
 • Cinque Terre 35 € odrasli / 25 € deca (u cenu uključen prevoz autobusom,prevoz vozom između naselja u okviru Nacionalnog    parka,asistencija vodiča tokom obilazaka svih sela)
 • NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od
  troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od
  slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti
  organizovani od strane lokalne  agencije, ino- partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja
  fakultativnih izleta snosi ino-partner.DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  60 POPUSTI:  

  • deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu/avionu, imaju ležaj u hotelu)
  • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
  • POLASCI IZ DRUGIH MESTA  (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
   GRAD MESTO POLASKA CENA POVRATNOG TRANSFERA
   SUBOTICA  parking kod radničkog univerziteta  

   25 EUR

   NOVI SAD parking kod železničke stanice  

   15 EUR

   OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)   

                                                                  

   NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

   1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
   2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana(uz doplatu od 1.5 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

   Za polaske od 01.04. do 01.06...................…....…..najkasnije do 15.08.2018.

   3.  platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro).

  • OPŠTE NAPOMENE:                      
   • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
   • Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 23kg kao i na rucni do 5 kg (svaki kilogram preko          
   • dozvoljenog se  dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete
   • (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
   • Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
   • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
   • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
   • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
   • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
   • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
   • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
   • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
   • Putnici koji posedujuinostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
   • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

    

   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

   Turistička agencija Vega travel nastupa u svojstvu posrednika.

   Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

   Cenovnik za Toskanu i Cinque Terre (Viva sezona 2018.godine, avion/autobus 5 dana) br.1 od 20.02.2018.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:  

Smeštaj je u Montekatiniju u hotelu u rangu 3*.  Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

Hotel Crystal Palace 3* www.hotelcristalpalacemontecatini.it

Hotel je udaljen oko dva minuta od centra Montekatinija i blizu je SPA centra banje. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.

Hotel Terme Prestige 3* www.hoteltermeprestige.com 

Hotel je u neposrednoj blizini centra Montekatinija i blizu je SPA centra banje. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska),a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici vivatravel.rs 
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)